Laulan muistisairaalle – koulutukset ja laulutilaisuudet

”Pitkään puhumatta olleet lauloivat”

Laululla ja hyräilyllä on ihmeellinen voima. Ääni resonoi kehossa ja onnistuu saamaan kyyneleet silmiin ja naurun huulille.

Olen nähnyt miten pitkään puhumatta olleet muistisairaat ovat laulaneet ja kuullut miten asukkaat ovat nukkuneet paremmin laulamista seuraavana yönä. Olen nähnyt miten laulut ovat liikuttaneet asiakkaiden ja työntekijöiden tunteita ja tuoneet hyvää mieltä arjen keskelle. Monesti työntekijät kertovat hoitolaitoksissa miten suuri vaikutus laululla on erityisesti huonokuntoiselle muistisairaalle ja ”hän ikään kuin havahtuu tähän hetkeen”. Laulu ja hyräily ovat myös omaiselle tapoja tavoittaa rakas läheinen.

Ilo Laulaa ® - koulutukset

Toteutan Laulan muistisairaalle - koulutuksia yhden tai useamman kerran kokonaisuuksina, joissa mietimme laulun ja hyräilyn mahdollisuuksia osana hoitotyötä. Kuuntelemme tunteitamme ja ajatuksiamme musiikin avulla ja keskitymme oman hyvinvointimme edistämiseen kehoa, mieltä ja ääntä hoitamalla.

Ilon laulu ® - tilaisuudet

Toteutan laulutilaisuuksia hoitolaitosten asiakkaille, heidän omaisilleen ja työntekijöille sekä omaishoitajille ja muille tahoille, joissa laulamme tuttuja, perinteisiä ja lempeitä lauluja.

Taustani

Olen toteuttanut koulutuksia erilaisille työyhteisöille ja ryhmille sekä toiminut laulajana Lapin taidetoimikunnan kanssa hoitolaitoksissa Lapin alueella kahden vuoden ajan ja laulanut ikäihmisten kanssa Caritas-Kodissa Oulussa. Laulamisen myönteinen vaikutus hyvinvointiin on tullut esille monin tavoin tilaisuuksissa niin asiakkaille kuin työntekijöille. Toimin nykyisin Hämeenlinnan seudulta käsin.

”Tulee sellainen tunne, että ei haluais mennä nukkumaan
ettei häviäis tämä hyvä tunne” – asukas, Kittilä

Copyright © Tiina Tähdenvalo 2019 - Oikeudellinen huomautus